Tájékoztatás útépítési pályázatokról!

Pályázni önkormányzatunk arra tud, amilyen pályázat kiírásra kerül.

Pályázott-e az elmúlt időszakban Önkormányzatunk útépítésre és útfelújításra?

Igen pályázott, melyből az elmúlt évben szilárd burkolatot kapott a Jókai utca Fő út felőli része, az Árpád utca Béke út és Fő út közötti szakasza, és az Óvodához vezető utcarész (József Attila utca egy része). A beruházásra 45.575.576.- Ft támogatást kaptunk, melyhez 2.398.715.- Ft önerőt biztosítottunk az önkormányzat saját bevétele terhére. El kell azonban mondani, hogy ezen utak esetében már az útalap, az önkormányzat által, előzőleg megépítésre került.

Pályázati támogatásból épült meg továbbá a zártkertben a Diófa dűlő, Páskomdűlő és Öregszőlő dűlő útjainak nagyobb része is, melyre 63.590.256.- Ft támogatást nyertünk.

Jelenleg egy pályázatunk van értékelés alatt, amelyben 81.048.854.-Ft támogatásra pályáztunk. A pályázat elnyerése esetén a megvalósításhoz önerőt is kell biztosítanunk.

Mi az az önerő?

Az önkormányzat saját bevételéből biztosított fedezet.

Mi az a saját bevétel?

A helyi adóbevételek, melyből a jelenlegi kintlévőség 22.000.000.- Ft.

Hogyan tudnak a lakosaink segíteni az utak állapot javításában?

Úgy tudnak segíteni, hogy a helyi adót időben befizetik, melyet utak felújítására tud fordítani Önkormányzatunk.

A képviselő-testület a 31/2019 (I. 31.) határozatában döntött arról is, hogy további pályázatot nyújt be a Magyar Faluprogram útépítési támogatási részére, amennyiben az megnyílik.

 

Köszönöm segítségüket és türelmüket.

 

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Tóalmási Kastély Látogatási dátumok

Tisztelt látogatóink!  Tájékoztatjuk tisztelt lakosainkat és látogatóinkat hogy a 2024-as évben az Andrássy Kastély és …

Vélemény, hozzászólás?