Főoldal / Községünkben történt fejlesztések

Községünkben történt fejlesztések

ujmagyarorszag_logo

Kedves Lakosok!

Örömmel értesítem Önöket, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott “A tóalmási általános iskola, óvoda és főzőkonyha felújítása, bővítése és eszközbeszerzése a környezettudatosság és a korszerű nevelés-oktatás megteremtése jegyében” című, KMOP-4.6.1/B-2-2008-0088 jelű pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője 247.500.000.- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Az elnyert összegből az alábbiak kerülnek megvalósításra:

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola felújítása:
Épület homlokzat felújítása, javítása, nyílászárók cseréje – szükség szerint, padlóburkolat teljes cseréje, az épület belső festése és mázolása, három fűtőkazán cseréje, kerítés cseréje, az intézmény akadálymentesítése, intézményi parkoló kiépítése, iskola bejárat kialakítása, új emeleti vizesblokk átépítése, meglévő vizesblokk átépítése ak.ment., udvar burkolatok felújítása, játszótér. Eszközbeszerzés.

Tóalmás Község Óvodájának felújítása és bővítése:
Épület homlokzat felújítása, javítása, nyílászárók cseréje – szükség szerint, padlóburkolat teljes cseréje, az épület belső festése, , és mázolása, két fűtőkazán cseréje, kerítés cseréje, az intézmény akadálymentesítése, intézményi parkoló kiépítése, az épület bővítése, zárt szennyvíztároló építése. Eszközbeszerzés.

Tóalmás Község Konyhájának felújítása:
Épület homlokzat felújítása, javítása, nyílászárók cseréje – szükség szerint, belső tatarozás, padló és falburkolatok cseréje, elektromos hálózat cseréje, víz és szennyvízhálózat cseréje, tetőszerkezet és héjalás javítása, új gazdasági bejárat kialakítása, bontás, szennyvíztároló építése. Eszközbeszerzés. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola felújítása a pályázaton elnyert összegből bruttó 100.000.000.- Ft-ot, a Közösségi Óvoda bővítésére és felújítására bruttó 45.573.600.- Ft-ot, a Konyha felújítására pedig 50.000.400.- Ft-ot fogunk fordítani. E mellett az iskola bruttó 25.272.000.- Ft, az óvoda bruttó 11.628.000.- Ft, a Konyha bruttó 12.600.000.- Ft eszközbeszerzésre jogosult az elnyert pályázat alapján.

Bízom abban, hogy az elnyert pályázati összeget a célnak megfelelően tudjuk felhasználni a tanulók, pedagógusok és a szülők megelégedésére.

Kovács Magdolna
polgármester

Település fejlesztés beszámoló 2010-2014.

ujmagyarorszag_logo2vati_logo