Tóalmás község honlapja

Európai Uniós forrásból Leader pályázat keretében újítjuk fel a Tóalmási Tájházat, és az önkormányzat parkjait, továbbá gördeszka pályát építettünk.

Gördeszka pálya kialakítása Tóalmáson

A kedvezményezett neve: Tóalmás Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Sportlétesítmények felújítása, korszerűsítése, kialakítása; VP6-19.2.1.-41-6-17

A projekt címe, azonosító száma: Gördeszka pálya kialakítása Tóalmáson; 1924161758

A szerződött támogatás összege: 8.202.810 Ft

A támogatás mértéke: 85,00 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Tóalmás Községben a fiatalok körében (6-18 éves korosztály) igény mutatkozott egy gördeszka pálya kialakítására. Cél a fiatalok szabadidejének hasznos kitöltése, lehetőség adása a mozgással, sporttal összekötött szellemi pihenőidő értelmes eltöltése.

A meglévő aszfaltburkolatra 15 cm vastag ipari térburkolat készült, műszálas vágott szálanyag adagolásával, majd megtörtént a felület simítása. A pálya mérete: 15×30 m.

A pálya felületén 5x5x-ös raszterben dilatációs hézagot képeztek, majd fugázó anyaggal tömörítették. A pálya körül acélelemes előre gyártott kerítés készült először a tartó szerkezet elhelyezése történt meg, majd a kerítés elemek helyére rögzítése. Ezt követően megtörtént a Leier gördeszka pálya elemek elhelyezése a pálya területére.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: Műszaki átadás átvétel dátuma: 2020. 07. 16.

 

Tóalmási Tájház felújítása

Kedvezményezett neve: Tóalmás Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Turisztikai attrakciók, fejlesztések támogatása; VP6-19.2.1.-41-2-17

A projekt címe, azonosító száma: Tóalmási Tájház felújítása; 3016700706

A szerződött támogatás összege: 9.620.662 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 85,00 %

A projekt bemutatása:

A fejlesztés célja az épület felújítása volt, melyet tájházzá alakíttottunk. A tájházban található gyűjtemény, melyet a lakosság által adományozott tárgyakból állítottunk össze, méltón mutatja be a községünkben élt emberek életét, szokásait, munkásságát, melyet szeretnénk megőrizni az utókornak.

Az utca felőli homlokzaton található műanyag ablakok kivétele helyére az épület összképéhez igazodóan visszaállításra kerültek az eredeti ablakok. Az utcára néző két ablak lebontásra került az eredeti állapot helyreállításával. Az utcafronti kerítés kapuja kicserélésre került a hátsó udvarrésznél elhelyezett kerítés mezőkkel. Az eresz gerendáinál a konzolok megerősítésre kerültek. Az épület mögött álló hátsó gazdasági szín lebontásra került és elkészült helyette az új épületrész. A tájház elülső szobáinak zsalugáterei visszahelyezésre kerültek. A kémény melletti bádogozás felújítása megtörtént. A kiállítószobák padlóburkolatát részben az eredeti állapotba állítottuk helyre. A másik szobában az eredeti festett betonpadló megmaradt. Valamennyi PVC burkolat visszabontása megtörtént, helyette kerámia padozat készült.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.15.

 

Parkok felújítása

A Kedvezményezett neve: Tóalmás Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése; VP6-19.2.1.-41-7-17

A projekt címe, azonosító száma: Tóalmás községben meglévő kulturális örökséget bemutató helyek felújítása, közterületi turisztikai élmények bővítése, aktív, környezet tudatos életmódra nevelés; 1919279310

A szerződött támogatás összege: 14.839.919 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 85 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A támogatásból 1 db új parkot, 1 db parkosított játszóteret és 3 db parkfelújítást terveztünk, kapcsolódó eszközök beszerzésével.

Az általános iskola telekhatára előtti járdához új térkő burkolatot készítettünk kerti szegéllyel lezárva. A kör alakú burkolat közepére 1 db ivó kutat, 2 db padot, 1 db szeméttárolót helyezünk el. A Családsegítő épülete melletti területen játszóteret építünk. A meglévő járdát elbontjuk és helyette új betonjárdát építettünk áteresszel. Az utcai kerítést elbontottuk, majd az épület sarkától a telekhatárig új kerítést építettünk beton lábazattal. Elhelyezünk 1 db csúszdát, 1 db mászókát, 4 db padot, 2 db szeméttárolót.

A Feldafing parkot felújítottuk. A meglévő töredezett, süllyedt kerti szegélyt és térkő burkolatot felbontottuk. Az útalapot fellazítottuk, felületét kiegyenlítettük és új burkolatot készítettünk szegélykővel. Elhelyeztünk 4 db padot, továbbá el fogunk helyezni 2 db szeméttárolót és 1 db információs táblát.

Az Árpád-park szintén felújításra került. A meglévő töredezett, süllyedt kerti szegély és térkő helyett új burkolatot készítettünk. Az Árpád utca felőli lejtős terület szintkülönbség áthidalására lépcsőt készítettünk. Elhelyeztünk 4 db padot, és el fogunk helyezni 1 db szeméttárolót és 1 db virágládát.

A Fő téren lévő park is felújításra kerül. A meglévő ivóvízhálózatra építve új gerincvezetéket fektetünk le, amelyen keresztül ellátjuk vízzel a szórófejeket. A rendszer automatizált, esőérzékelővel ellátva. Elhelyezünk 6 db padot, 4 db szeméttárolót, 1 db információs táblát és beépítünk 6 db kandelábert.

 

A projekt tervezett befejezési határideje: 2020.09.15.

Ezt olvasta már?

Tóalmás község honlapja

Gazdasági Program végrehajtása 4. rész

Energetikai fejlesztések A Családsegítő-, a Szálláshely-, a Művelődési Ház-, és a Védőnői Szolgálat épületének energetikai …

Vélemény, hozzászólás?