TOP Plusz Pályázatok

 1. TOP Plusz 1.2.1-21-PT1-2022-00053 Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Az élhető települések című felhívásra benyújtott TOP-PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00053 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünket a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságának vezetője 299.999.999 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A támogatási összegből a nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése fog megvalósulni szabadidő park létesítésével. Sétány és pihenőpark, kosár- és röplabdapálya, futókör napelemes kandeláberes megvilágítással, bringapark, felnőtt kondipark, kutyafuttató.

Tisztelt Lakók, Tulajdonosok!

Értesítjük Önöket, hogy a „Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével” tárgyú „TOP PLUSZ-l.2.l-21.PTl-2022-00053” azonosító számú projekthez kapcsolódóan a Rákóczi Ferenc utca hrsz 54/1 környezetében környezetrendezési munkákat végez a Liget Mester Kft. Tóalmás Község Önkormányzata megbízásából.

Építtető: Tóalmás Község Önkormányzata

Kivitelező: Liget Mester Kft.
ligetmesteriroda@gmail.com

A munka előreláthatólag 2023. május 4. – 2023. november között fog zajlani.

Ezen időszak alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:
Tóalmás Község Önkormányzata

Kedves Lakosaink!

Tájékoztatom önöket, hogy jelenleg községünkben a Képviselő-testület döntése és az elnyert támogatások alapján 8 helyszínen folyik beruházás, melyek az alábbiak:

2. TOP Plusz 1.2.1-21-PT1-2022-00053 Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

 • 1. rész Rekreációs park

A nagygödör szabadidőpark készültsége jelenleg 75%-os. A sportpályák és járdák gumiburkolatai elkészültek. Megépítésre került a kosárlabda és strandröplabda pálya labdafogóhálói a bejárati kapukkal együtt, valamint a kutyafuttatóhoz tartozó kerítés. Telepítették a fitness gépeket és egyéb berendezéseket. Megtörtént a napelemes kandeláberek elhelyezése. Megtörtént a vízakna kiépítése és a területen a földben a vízelvezetési csövek lefektetése a létesítésre kerülendő ivókúthoz és kerticsapokhoz. Elkészült a locsolórendszer alapvezetékei is. A külső parkolóhoz a tereprendezések, tömörítések megtörténtek.

 • 2. rész Pumpapálya

Megkezdődött a pumpapálya megépítése tereprendezési munkákkal, a kialakításhoz szükséges anyagok folyamatos kiszállításával. A készültségi fok jelenleg 20%-os. Elkezdődött a pumpapálya kialakítása.

2. TOP Plusz 2.1.1-21-PT1-2022-00008 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

 • Művelődési Ház

A művelődési Ház energetikai felújítása készültségi foka 60%. Az új fűtési hálózat alapvezetékelése és a radiátorok felszerelése elkészült. A radiátorok mögötti vakolat és a festés, javítás megtörtént. A két új gázkazán és két hőszivattyú beltéri egységei felszerelésre kerültek. Az akadálymentesített mosdó kialakításával a falbontás megtörtént, és a fűtési és vízvezetékrendszer kiépítése van folyamatban.

Védőnői Szolgálat

A felújítás készültségi foka 65%. Elkészült az új fűtési hálózat alapvezetékelése, a kondenzációs kazán és a radiátorok felszerelésre kerültek. Kialakították az új akadálymentesített mosdót. Az előtér padozat elbontása megvalósult. Az akadálymentesített parkoló és rámpa 60%-ban elkészült. Megtörtént a kazán cseppvíz kiépítése. A szolgálati wc bontási munkák megtörténtek, elhelyezésre kerültek a szennyvíz, víz alapvezetékek. Megtörtént a falburkolat javítása., elkészült a váróban az aljzatbeton.

Családsegítő Szolgálat

A családsegítő szolgálat (Segítő Kéz Szociális Központ) készültségi foka 5%. Megtörtént a padozat és az előtér válaszfal, valamint az akadálymentes mosdó épületgépészeti vezetékek bontása.

 • Szálláshely

A kemping mellett működő kőépületben található ifjúsági szállás készültségi foka 50%. Megvalósult a fűtési rendszer csövezése, a radiátorok felszerelése és a kazánházi munkák. Leválasztásra került az akadálymentesített mosdó. Elkészültek a válaszfalak és a gépészeti alapvezetékek. Az épület homlokzati hőszigetelése 95%-os készültségi fokban van.

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022- 00054 Belterületi utak fejlesztése Tóalmáson

Örömmel tájékoztatom Kedves Lakosainkat, hogy a képviselő-testület döntése alapján „Belterületi közutak fejlesztése” felhívásra benyújtott TOP Plusz 1.2.3-21-PT1-20223054 számú pályázatunkra 136.185.993 Ft támogatást nyertünk.

A pályázat két gyűjtő utunkat támogatta, az egyik a Kossuth Lajos utca a Béke úttól a Fő útig, a másik a Rákóczi Ferenc út a Béke úttól az Árpád utcáig és az Árpád utcától a Fő útig.

A pályázat keretében mindkét útszakasz új aszfalt burkolat borítást kap a felszíni csapadékvíz elvezető rendszer felújításával együtt. Továbbá, a Béke úttól a József Attila utcáig akadálymentes járda kerül kiépítésre.

Lakossági tájékoztató TOP Plusz belterületi utak fejlesztése Tóalmáson

A pályázat keretében elindításra került közbeszerzési eljárás célja a kivitelező kiválasztása. A támogatás összege bruttó 136.185.993 Ft.

A pályázat keretében megvalósításra kerül a Kossuth Lajos utca Béke utca és Fő út közötti szakaszának felújítása csapadékvíz elvezetéssel együtt, valamint a Rákóczi Ferenc utca és Árpád utca Béke utca és Fő utca közötti szakaszának felújítása vízelvezetéssel együtt. Ezen kívül a Rákóczi Ferenc utcát érintően akadálymentesített járda kerül kialakításra a Béke utca és József Attila utca közötti szakaszon.

A közbeszerzési eljárás eredményhirdetése 2023. augusztus végére várható.

Lakossági tájékoztató a belterületi utak felújításáról

Tájékoztatjuk Kedves Lakosainkat, hogy a TOP Plusz Belterületi utak fejlesztése Tóalmáson pályázathoz tartozó eredményes közbeszerzési eljárást követően a kivitelezést a MOHA Út Kft. nyerte el. A munkaterület átadása megtörtént.  A kivitelezés vállalkozói díja a Rákóczi út-Árpád utca esetében (Béke utcától a Fő utcáig) bruttó 44.717.571 Ft, a Kossuth Lajos utca esetében (a Fő utca Béke utca közötti szakasza) bruttó 75.726.549 Ft.

TOP Plusz Belterületi utak felújítása pályázat kivitelezése az alábbi műszaki tartalom szerint megkezdődött:

A Kossuth Lajos utca felújítása (a Béke utcától a Fő utcáig):

 • kétoldali útszegély építése
 • új aszfaltréteg terítése
 • kétoldali padkához rendezés
 • vízelvezető árkok felújítása

A Rákóczi út felújítása (csatlakozva az Árpád utcához a Béke utcától a Fő utcáig):

 • kétoldali útszegély építése
 • aszfalt felület felújítása
 • padkarendezés
 • vízelvezető árkok felújítása
 • Rákóczi úti járda felújítása a Béke utcától az Attila utcáig

A felújított útszakaszokon 3 db fekvőrendőr kerül kiépítésre.

Kérem a lakosság türelmét a felújítási munkálatokkal járó átmentei kellemetlenségek miatt.