Méhek és darazsak okozta veszélyek

A nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.
 
Magyarországon több olyan rovarral is találkozhatunk, amely csípése nagy fájdalommal és esetenként enyhe, ritkábban súlyos következményekkel jár. Közülük leggyakrabban a darazsak és a méhek keltenek riadalmat. Ezek a rovarok jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. A veszélyes helyzetek legjobb megelőzése, ha elkerüljük a fészket és nem ingereljük őket. A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk be vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj, elkerülhető egy kellemetlen találkozás ezekkel az ízeltlábúakkal.

Amennyiben a rovarok közvetlenül a lakóhelyünk mellett telepedtek meg, illetve olyan helyen tartózkodnak, hogy emberekkel való érintkezésük elkerülhetetlen, ne kíséreljük meg házilagos módszerekkel eltávolítani a fészket és a rovarokat, hanem hívjunk szakértő segítséget. A szakemberek folyamatosan frissülő országos listája az elérhetőségeikkel együtt, megyénkénti bontásban megtalálható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján:

 

http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/mehraj/Mehrajbefogok_20160601.xls

 

 

Méhbefogók, darázsirtók Pest megye:

 

Budapest,

Pest megye

Agrohydro Kft. 70/363-81-79
20/363-82-86
Méhbefogást és darázsirtást vállal 07:30 – 22:00-ig, térités ellenében
Budapest,

Pest megye

Békefi József 70/555-55-57 Darázsirtást vállal Budapesten és Pest megyében
Budapest,

Pest megye

Kertész János 20/340-08-95 Darázsirtást vállal Budapesten és Pest megyében
Budapest,

Pest Megye teljes területe

Szekerka János, Papp János 30/467-72-16 70/607-44-44 Darázsirtást nem vállal
Országos Lux-írt Kft. 1/357-12-26
1/282-00-21
Darázsirtást vállal 08:00 – 16:00-ig, térités ellenében

További info: http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek/3408-mehek-es-darazsak-okozta-veszelyek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági gépek tüzei

A mezőgazdasági betakarítási munkálatokkal elkezdődik az a tűzvédelem szempontjából veszélyeztetett időszak, ami évről évre nagy …

Vélemény, hozzászólás?