Tájékoztatás útépítési pályázatokról!

Pályázni önkormányzatunk arra tud, amilyen pályázat kiírásra kerül.

Pályázott-e az elmúlt időszakban Önkormányzatunk útépítésre és útfelújításra?

Igen pályázott, melyből az elmúlt évben szilárd burkolatot kapott a Jókai utca Fő út felőli része, az Árpád utca Béke út és Fő út közötti szakasza, és az Óvodához vezető utcarész (József Attila utca egy része). A beruházásra 45.575.576.- Ft támogatást kaptunk, melyhez 2.398.715.- Ft önerőt biztosítottunk az önkormányzat saját bevétele terhére. El kell azonban mondani, hogy ezen utak esetében már az útalap, az önkormányzat által, előzőleg megépítésre került.

Pályázati támogatásból épült meg továbbá a zártkertben a Diófa dűlő, Páskomdűlő és Öregszőlő dűlő útjainak nagyobb része is, melyre 63.590.256.- Ft támogatást nyertünk.

Jelenleg egy pályázatunk van értékelés alatt, amelyben 81.048.854.-Ft támogatásra pályáztunk. A pályázat elnyerése esetén a megvalósításhoz önerőt is kell biztosítanunk.

Mi az az önerő?

Az önkormányzat saját bevételéből biztosított fedezet.

Mi az a saját bevétel?

A helyi adóbevételek, melyből a jelenlegi kintlévőség 22.000.000.- Ft.

Hogyan tudnak a lakosaink segíteni az utak állapot javításában?

Úgy tudnak segíteni, hogy a helyi adót időben befizetik, melyet utak felújítására tud fordítani Önkormányzatunk.

A képviselő-testület a 31/2019 (I. 31.) határozatában döntött arról is, hogy további pályázatot nyújt be a Magyar Faluprogram útépítési támogatási részére, amennyiben az megnyílik.

 

Köszönöm segítségüket és türelmüket.

 

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Tiszta rendezett porta pályázati felhívás

Tóalmás Község Önkormányzat pályázatot hirdet „Tiszta rendezett porta” címre A versenyben a település valamennyi ingatlana …

Vélemény, hozzászólás?