Épületenergetikai felújítások Tóalmás Község intézményein

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK TÓALMÁS KÖZSÉG TÖBB ÉPÜLETÉT

Tóalmás Község Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 191 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola épülete, az Egészségház épülete, a Védőnői Ház épülete és a Művelődési ház épülete kerül korszerűsítésre. A 191,2 millió forintos beruházásnak köszönhetően Tóalmás Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási Szerződés megkötése megtörtént, a kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá a pályázattal érintett intézményekben napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Tóalmás Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a kezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartását, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

 

Projekt megnevezése:
Épületenergetikai felújítások Tóalmás Község intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

Projekt azonosító száma:
KEHOP-5.2.9-16-2016-00034

Kedvezményezett:
Tóalmás Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
191 286 794 Ft

A finanszírozás típusa:
Kohéziós Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017. április 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2017. november 30.