Tóalmási Titánok Színjátszókör

A Községi Művelődési Ház Színjátszóköre közel 5 éve, 2006. szeptember óta működik. Tagjai általános iskolások, középiskolások, főiskolások valamint dolgozó felnőttek. Két csoport ifjúsági és felnőtt társulattal. Vezetőjük Kovács Tímea Drámapedagógus. Első darabjukat 2007. szeptemberben a Szüretfesztiválon mutatták be a „Balázsnak megjött a szava„ címmel.

Ezt követően a Falukarácsonyon mutatkoztak be a gyermekek Betlehemes játékkal. Részt vettek már több alkalommal az Adácsi Színjátszó Fesztiválon. Rendszeresen adtak műsort a sport bálokban, majálisokon. A Tápió-menti Fesztiválon évek óta új darabbal szórakoztatják a közönséget.

Készítettek Március 15-i ünnepi előadást közösen a Jászfényszarui Színjátszókkal és a Gerlice Néptánc Együttessel. Petőfi Sándor – A Helység Kalapácsa című művéből készült, színpadra állította Kovács Tímea. Nagy sikert aratott az Adácsi fesztiválon, a közös összefogást nagyra értékelte a zsűri. Gyermekelőadásuk az „Óz a mi varázslónk„ mesedarab 70 perces előadás, színvonalas díszlettel, jelmezekkel, hang-fény effektusokkal színpadra állítva. Országszerte nagy sikerrel adták elő. Tóalmáson két bemutató alkalmával, majd Nagykátán, Tápiószecsőn, Kecskeméten, Parádon és Jászfényszarunk is előadásra került.

Eddig bemutatott darabjaik

  • „Balázsnak megjött a szava„ – népi bohózat
  • „Miből van a legtöbb a világon„ – vidám jelenet
  • Móricz Zsigmond – „Hány óra Zsuzsi?„ vidám jelenet
  • „A Zördög, avagy a Dinnyék„ – népi bohózat
  • Petőfi Sándor: „A Helység Kalapácsa„ művéből készült feldolgozás
  • „Óz, a Mi Varázslónk„ – mesejáték
  • „Narancs„ – népi bohózat a legutóbbi, amely már nagy sikereket aratott többfelé. Bemutatója a Tápió-menti Hagyományőrző Fesztiválon volt, azóta több meghívásnak is eleget tettünk. Pusztamonostoron és Jászfényszarun önálló műsoros esten mutatták be a Gerlice Néptáncegyüttessel közösen. Jelenleg két új darab próbái folynak, de a meglévőkkel is szívesen színpadra lépnek, felkéréseknek eleget tesznek.
  • Az 5. éves Jubileumi Gálaműsorukon 2012 március 17-én mutatták be új darabjukat nagy sikerrel az 1 órát betöltő „Kukás Guru” című bohózatot.

Kedves Fiatalok!
A színjátszók közé is szívesen várjuk a jelentkezőket, aki kedvet, tehetséget érez csatlakozzon, szeretettel várjuk.