Koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk

Tájékoztatom Lakosainkat, hogy Tóalmás községben jelenleg, tudomásunk szerint, bizonyítottan pozitív koronavírus teszttel rendelkező személy, nincs.

Jelenleg járványügyi megfigyelés alatt 10 tóalmási lakosunk van.

A járvány elleni védekezés részeként hozott intézkedések közül mostanra egyetlen szabály maradt érvényben: az arcmaszk, illetve az arcot takaró védőeszköz kötelező viselése a boltokban, vagyis mérettől és termékkörtől függetlenül – valamennyi, zárt eladóterű, épületben lévő üzletben maszkot kell viselni!

Az érvényes előírás szerint nemcsak a vásárlóknak, hanem a bolti dolgozóknak is kötelező maszkot viselniük a munkájuk során. Ennek kapcsán fontos tudni, hogy a kereskedőnek nincs jogosítványa arra, hogy a vásárlót kitiltsa a boltból a maszk hiánya miatt vagy kötelezze annak viselésére, de figyelmeztetnie kell a vásárlót a szabályra, amellett, hogy felirat is jelzi minden üzletben, hogy az arcmaszk viselete kötelező. Hogy a bolti dolgozó visel-e maszkot, az a személyes felelősség mellett a kereskedő felelőssége is.

A lakosság biztonsága érdekében továbbra is tanácsos megfontoltan viselkedni a boltokban mind az eladónak, mind a vevőnek.

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Vigyázz az adataidra

Vélemény, hozzászólás?