Koronavírus járványügyi tájékoztató – Kijárási korlátozás megszűnését követő döntések

Tóalmási Mesevár Óvoda és Konyha

Az óvoda nyitása, a szülői igények felmérését követően, 2020. augusztus 3-án, hétfőn lesz, azonban 2020. június 26. napjáig, kis csoportokban, a gyermekek fogadására ügyeletet biztosítanak.
A belépéskor a kézfertőtlenítő használata kötelező, valamint a szülőknek nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy a gyermek fertőző betegségben nem szenved, és láztalan.
Az óvodai dolgozók esetében a maszk használata kötelező.

Tóalmási Polgármesteri Hivatal

A Hivatal ügyfélfogadás rendje május 25-től (hétfő) változik, hetente 2 nap biztosítjuk az ügyfélfogadást, hétfőn 13.00 – 16.00 óráig, valamint szerdán 8.00 – 12.00 óráig előzetes, telefonon történő egyeztetést követően.
A Hivatalban megjelenő ügyfelek számára a szűk folyosón a védőtávolságot nem tudjuk biztosítani, ezért vált szükségessé a fenti intézkedés elrendelése.
A Hivatalba belépéskor a kézfertőtlenítés, a védőtávolság betartása, valamint a szájmaszk használata, mind az ügyintéző, mind az ügyfél részére kötelező.

Művelődési Ház

A Művelődési Ház 2020. június 08-tól áll a lakosság rendelkezésére. Az intézménybe történő belépéskor a kézfertőtlenítő használata kötelező, továbbá az ott tartózkodás ideje alatt a 1,5 méter védőtávolságot mindenki köteles betartani.
A Művelődési Ház nagyterme és a kiszolgáló helységei lakodalom céljára bérbe vehetők, ahol a résztvevők száma nem haladhatja meg a 200 főt.
Családi rendezvény során a védőtávolság betartása kötelező.

Felhívjuk az ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy a DTkH Kft. újra indítja a szemétszállítással kapcsolatos ügyfélszolgálatát. Az első alkalommal 2020. június 9-én, kedden 8.00 – 12.00 óráig fogadják az ügyfeleket a Művelődési Házban. A további ügyfélfogadás a már korábban meghirdetett időpontokban kerül megtartásra.

Községi Könyvtár

Tájékoztatom a könyvtár látogatókat, hogy a Községi Könyvtár 2020. június 15-től tart nyitva a megszokott nyitvatartási rend szerint.
Július – augusztus hónapokban azonban a nyitva tartás keddi napokon 8.00 – 18.00 órára, illetve csütörtöki napokon 8.00 – 12.00 órára korlátozódik a nyári nyitva tartás szerint.
A könyvtárba belépéskor kézfertőtlenítés, valamint a szájmaszk használata, illetve a védőtávolság betartása kötelező.

Szent András Gyógyvizes Strand, Kemping és Ifjúsági Tábor

Tájékoztatjuk kedves Lakosainkat és Vendégeinket, hogy a Szent András Gyógyvizes Strand, Kemping és Ifjúsági Tábor nyitását 2020. június 14-én, vasárnap, tervezzük, a szükséges engedélyek megszerzését követően.
Az üzemeltetés idő alatt az általános védekezési intézkedések ide vonatkozó részét (1,5 méter védőtávolság tartása) kötelező betartani.

Sportcsarnok

A sportcsarnok nyáron nem üzemel.
Nyitás: 2020. szeptember 01-jétől.
Az intézménybe történő belépéskor a kézfertőtlenítő használata és a védőtávolság betartása, valamint a váltócipő használata kötelező.

Játszótér

Tájékoztatjuk lakosainkat, hogy a községünkben a Rákóczi úton található nagyjátszótér, továbbá a Béke úton lévő mini játszótér 2020. május 22-től, péntektől látogatható, a Képviselőtestület által meghatározott nyitvatartási idő szerint: március 30-tól október 26-ig 8.00 – 20.00 óráig, október 27-től, március 29-ig 8.00 – 16.00 órától.
Kérjük a látogatókat, hogy a gyermekeket kísérő felnőttek a 1,5 méter védőtávolságot tartsák be.

Piac

Tájékoztatjuk Lakosainkat, hogy az elárusításra kijelölt hely (piac) hétfőtől péntekig nem üzemel.
Elárusításra a szombati napokon van lehetőség, melyet a veszélyhelyzet ideje alatt, a 65 éven felüliek 6.00 – 8.30-ig, a 65 év alattiak, pedig 8.30-tól 13.00 óráig látogathatják.
Kérjük a látogatókat, hogy mindenki tartsa magánál az érvényes személyi iratait, valamint tartsák be a szükséges védekezési intézkedéseket (1,5 méter védőtávolság).

A védőtávolság betartása mellett a község közterületei és parkjai látogathatók.

Ezt olvasta már?

Tóalmás község honlapja

Köszönetnyilvánítás

Kedves Helyi Választási Iroda, Választási Bizottság és Szavazatszámláló Bizottsági Tagok! A polgármester és az önkormányzati …

Vélemény, hozzászólás?