Koronavírus tájékoztató

Kedves Lakosaink!

A mai nap folyamán több Lakosunk érdeklődött arról, hogy van e vásárlási idősáv az új rendelkezésekben, valamint kell e közterületen maszkot hordani, továbbá mi vonatkozik a helyi piacon történő vásárlásra.

A Kormány rendeletében nem rendelkezett külön vásárlási idősávról a 65 év felettiek részére, tehát jelenleg vásárlási idősáv nincs. 

Tóalmás közterületein nem kötelező az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszk viselése, viszont viselni kell minden 6. életévét betöltött Lakosnak:

  • üzletben történő vásárlás során,
  • tömegközlekedési eszközön,
  • Polgármesteri Hivatalban,
  • Postahivatalban,
  • buszmegállókban,
  • egészségügyi intézmények területén,
  • szociális intézményben.

Községünkben a piacon az eladók viseljenek maszkot és kesztyűt az árusítás során, a vásárlóknak pedig ajánlott viselni.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy Nagykáta Város Önkormányzatának Polgármestere 2020. november 12. napjától 2020. december 12. napjáig terjedő időszakra vonatkozóan rendelkezett arról, hogy Nagykáta város belterületének közterületein, valamint nyilvános helyein: Városi Piac teljes területén (fedett és nyitott rész), a Vasútállomás nyitott területén, az Autóbusz Pályaudvar nyitott területén és az autóbusz megállóhelyeken, a játszótereken, a temetőben, a közintézmény (pl. nevelési, oktatási, egészségügyi intézmény, közigazgatási szerv, posta), pénzintézet és üzlet (pl. gyógyszertár, élelmiszerbolt, zöldséges stb.) előtt és azok parkolóiban kötelező az orrot és szájat elfedő maszk viselése. Tehát aki Nagykátára megy mindenütt viselnie kell a maszkot.

 

Vigyázzunk egymásra!

Kovács Magdolna
polgármester

 

Ezt olvasta már?

Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az …

Vélemény, hozzászólás?