Tóalmás község honlapja

Ne engedjük, hogy a szemét elborítsa községünket!

Köszönjük!

Kedves Tóalmási Lakosaink!

A múlt hét folyamán 20 lelkes, az Élet Szavánál tartózkodó fiatal, településünk tisztasága érdekében, önkéntes munkát végzett az önkormányzat közmunkásaival és karbantartóival közösen.

A mások által illegálisan eldobált hulladékot gyűjtötték össze Szentmártonkáta és Zsámbok felőli bekötő utak mentén, községünk utcáin, és a Natura 2000-es terület, valamint a belterület határán, a réten.

Az összegyűjtött hulladék mennyisége: 250 zsák és kb. 15 m3 lom.

Hálásan köszönöm munkájukat!

 

Ne engedjük, hogy a szemét elborítsa községünket!

Mit tehetünk ennek érdekében?

–          A közutak mentén és az utcán ne dobjuk el a szemetet!

–          A már otthonunkban feleslegessé vált eszközöket (lomot) ne vigyük ki az erdőkbe, rétre, élő vízfolyásokba, vagy mások ingatlanára!

–          Ha új ingatlant vásárolunk, minél hamarabb kössünk szerződést a hulladékszállításra, és használjuk ki az évente 2 alkalommal ingyenes lomtalanítás lehetőségét.

–          A pet palackot ne dobjuk el, gyűjtsük elkülönítetten, az erre bevezetett szelektív (sárga) zsákba!

–          Az üveg hulladékot a Rákóczi F. u. 2. (szolárium mellett), önkormányzati ingatlannál elhelyezett gyűjtő edénybe dobjuk ki!

–          Az elektronikai hulladéktól ne a külterületen szabaduljunk meg!

–          A használt gumiabroncsot ne a bel- és, külterületi vízelvezető árkokba dobjuk!

–          Az ingatlanokban keletkezett sitt hulladékot ne a közterületen és ne a külterületen helyezzük el!

 

Tájékoztatás!

Tájékoztatjuk tisztelt lakosainkat, hogy azon ingatlan tulajdonosok, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek a hulladék elszállítására, évente 2 alkalommal, a DTkH ügyfélszolgálatával (Tel.: 53/500-152 ) előre egyeztetett időpontban, térítésmentesen igényelhetik a lomtalanítást.

Lehetőség van szelektív hulladékgyűjtésre, melyet megtehetnek az erre rendszeresített sárga zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is. A szelektív hulladék 2 hetente kerül elszállításra, és a begyűjtéssel egyidejűleg annyi cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga színű, emblémás) adnak, amennyi kihelyezésre került Amennyiben nem áll rendelkezésre, vagy kevésnek bizonyul a zsák darabszáma, további zsákot tudnak kérni a DTkH által a Művelődési Házban (Rákóczi F. u. 4.) két hetente keddi napokon elérhető ügyfélszolgálaton.

Az üveg hulladék gyűjtésére a DTkH hulladékgyűjtő konténereket helyezett el az önkormányzat ingatlanán, a Rákóczi F. u. 2. (szolárium mellett) szám alatt, melyet a lakosság szintén ingyenesen vehet igénybe.

Az elektronikai hulladék és a gumiabroncsok tekintetében az önkormányzat minden évben tavasszal gyűjtést szervez. A gyűjtések alkalmával a Hivatal előtt egy konténer kerül kihelyezésre, melybe a lakosság térítésmentesen elhelyezheti a hulladékot. A konténer elszállításáért azonban az önkormányzatnak díjat kell fizetni.

Ezek az időpontok Tóalmás honlapján, a facebookon, a Tóalmási Figyelőben és a település forgalmasabb helyein, hirdetőtábláin kifüggesztésre kerülnek.

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az …

Vélemény, hozzászólás?