Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az Élhető települések tárgyú felhívásra. A „Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével” elnevezésű pályázat TOP-PLUSZ-1.2.1-21.-PT1-2022-00053 azonosítószámot kapta. A benyújtott pályázat pozitív elbírását követően az Önkormányzat az európai uniós támogatás segítségével 100 %-os intenzitás mellett, összesen 299.999.999 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.
A projekt keretében a település belterületén egy szabadidő (rekreációs) park és egy pumpapálya kerül kialakításra.

Tóalmás belterületén található, a „nagygödör” környezetében elterülő megvalósítási helyszínen 500 m hosszú, átlagosan 2 m széles, könnyen építhető és fenntartható beton térkő burkolattal (1000m2) ellátott gyalogos sétány került kialakításra.

A terület esti világításról napelemes kandeláberek (55 db) gondoskodnak, melyek kialakítása során a területen fakivágás nem történt. Az építkezés során a favédelem miatt a meglévő fákat kalodázni kellett, továbbá 50 db lombos fa ültetése valósult meg és további 6000m2-en gyepesítés történt.

A sétány mentén több helyen fa borítású támlás padok kerültek kihelyezésre (8 db), melyek kiválóan alkalmasak szabadtéri olvasásra, piknikezésre, beszélgetésekre. Elhelyezésre kerül egy ivókút is. Helyi igények szerint kialakításara került egy gumiburkolatú 28x15m-es kosárlabdapálya és egy homokos strandröplabda pálya is. A fejlesztéssel érintett területen megvalósult egy 350 m hosszú és 1,2 m széles futókör. A futókör mentén napelemes közvilágítás épült a terveknek megfelelően, így nemcsak a nyári estéken lett biztonságos a pálya. A „nagygödör” alsó részén a Sport utca mentén kialakításra került egy 470 m2 alapterületű körbekerített (100 méter, 2 bejárati kapuval) kutyafuttató is, továbbá a megvalósítási helyszín közepén, egy kör alakú teresedésen gyermekek és fiatal felnőttek számára bringapark valósult meg. A fejlesztendő területen, a kutyafuttató és kosárlabda pálya között egy közel 100 m2 alapterületű felnőtt fitnesspark kerül kialakításra, vízáteresztő sportburkolattal.

A beruházás befejezése 2023. december 07-én a „Nagygödör” műszaki átadás-átvételével fejeződött be.

Az Önkormányzat a Támogatási Szerződést 2022. március 29-én aláírta, mely szerződés a Támogató aláírásával 2022. április 08-án hatályba is lépett. „A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.”

„A projektről bővebb információt a www.toalmas.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető: Tóalmás Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalban +36 29 426 001  

e-mail: titkarsag@toalmas.hu

Ezt olvasta már?

Önkormányzati választások 2024 – Ajánlóívek átvétele

Tisztelt Tóalmási Lakosok! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2024. évi önkormányzati választásokkal kapcsolatos ajánlóívek átvétele …

Vélemény, hozzászólás?