Tájékoztatás az ebösszeírással kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdés szerint a települési önkormányzatok kötelezettsége – a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonalára és ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében – 3 évente ebösszeírást végrehajtani.

A 42.§ (5) bekezdés alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a jogszabályban meghatározott adatokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás a fentiek alapján ebben az évben esedékes, ezért felhívom a figyelmet, hogy minden háztartáshoz kiküldésre kerül a megfelelő adatlap, melynek kitöltése az ebtartóknak kötelező. A kézbesített mellékelt adatlapot legkésőbb levelem kézhezvételét követő 30 napon belül szíveskedjen a valóságnak megfelelő adatokkal hiánytalanul kitöltve a Tóalmási Polgármesteri Hivatalba, vagy olvashatóan lefényképezve a titkarsag@toalmas.hu e-mail címre eljuttatni. Amennyiben nem áll tulajdonában eb, kérjük a mellékelt adatlapot áthúzva és aláírva címmel ellátva juttassa el hivatalunkba.

Az adatlapok kitöltéséhez minden adat rendelkezésre áll a kisállat egészségügyi kiskönyvben. Kérdés esetén segítséget kérhetnek a Polgármesteri Hivatalban.

Aki kötelezettségét nem teljesíti, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Kormányrendelet 3. sz. melléklete alapján ebek száma, és egyéb körülményektől függően legalább(!) 150 000 Ft bírsággal sújtható, melyre állatvédelmi hatósági eljárás keretében intézkedem.

Tekintettel arra, hogy a jogszabályi rendelkezések a bírságok összegét nem utalják hatósági mérlegelés körébe, a jogszabályi előírások betartásával igyekezzünk ezeket elkerülni!

Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy az összeírás végrehajtását megelőzően az ebek transponderrel ellátottságát és az egy éven belüli veszettség elleni védőoltás meglétét ellenőrizni, és szükség esetén pótolni szíveskedjenek!

Köszönöm együttműködésüket.

dr. Szikszai Tibor jegyző

Adatlap ebösszeírás önkormányzati nyilvántartásba vételéhez

Ezt olvasta már?

Tóalmási Majális a Strandon

Vélemény, hozzászólás?