Tájékoztató a védőoltások felvételének lehetőségeiről Tóalmáson

Covid ismétlő oltás javasolt azoknak, akik már legalább négy hónapja kapták a legutóbbi védőoltást.

A tóalmási háziorvosok jelenleg háromféle Covid elleni védőoltással oltanak.

A kínai Sinofarm vakcinát dózisonként egyesével csomagolták, a dózis felbontás után rögtön beadható, ezért minden 18 év feletti, a körzetbe bejelentkezett lakost bejelentkezés és regisztráció nélkül az illető kérésére be tudunk oltani. Ugyanez vonatkozik a 3Fluart influenza elleni védőoltásra is, tehát aki ilyen oltást szeretne, becsönget vagy bekopog a rendelőbe rendelési időben és azonnal megkapja.

Az amerikai Pfizer és Janssen vakcinák többadagos csomagolásban érkeznek, felbontás után másnapra nem tárolhatóak, a Pfizer kiadagolása félórás procedúra, tehát minden nap rendelés közben nem tudunk ezekkel a vacinákkal oltani. Ezért minden hónap elejére és közepére két szombatra oltási napokat szervezünk.

A hónap elején – pontosabban az első szombaton – dr Sas Vilmos Rákóczi úti rendelőjében, a hónap közepén – pontosabban a harmadik szombaton – dr Hódi Pál Béke úti rendelőjében veheti fel a védőoltást. Ezeken a napokon körzettől és lakóhelytől függetlenül minden 12 év feletti TAJ számmal rendelkező személyt kérésére illetve gyermek esetén szülői hozzájárulással beoltunk. A pontos oltási dátumokat mindig az előző hónapban hirdetjük meg.

Ezt olvasta már?

Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az …

Vélemény, hozzászólás?