Tóalmás község honlapja

Településképi rendelet módosítása

Tájékoztatom a lakosságot, hogy Tóalmás Község Önkormányzata megkezdte a településkép védelméről szóló rendelet (a továbbiakban: TKR) módosítását.

2021. július 1-vel módosult a településkép védelméről szóló 2016 évi. LXXIV. törvény (a továbbiakban: Tktv.), mely alapján a TKR módosítása indokolt. A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TTr.), továbbá az egyéb vonatkozó szakági jogszabályok együttes figyelembevételével, azokkal összhangban készül.

A TKR módosításának tárgya a Tktv-vel való összhang biztosítása, a módosítás során alapvetően a Tktv. 2021. VII. 1-e után hatályba lépett követelményeinek átvezetése történik a TKR-be. A TKR átfogó felülvizsgálatának eredményessége érdekében a polgármester előzetes adatszolgáltatást kért az érintett államigazgatási szervektől.

A véleményezési eljárásra a TTr. alapján, a helyi partnerségi rendelet, figyelembevételével kerül sor.

A TKR módosításának tervezete elkészült, így a partnerségi egyeztetés a TTr. és a helyi partnerségi rendelet alapján történik. Az elkészült tervezettel kapcsolatban véleménynyilvánításra elektronikus úton van lehetőség.

Az elkészült tervezet elektronikusan a www.toalmas.hu honlapon tekinthető meg:

https://www.toalmas.hu/telepuleskepi-rendelet/

Kérjük a TKR módosításával kapcsolatban a tervezetre vonatkozó véleményüket 2023. március 10-ig az alábbi e-mail címre küldjék meg:

titkarsag@toalmas.hu

Tóalmás, 2023. március 02.

Kovács Magdolna
polgármester

A hirdetmény letöltése…

Ezt olvasta már?

Nyári tábor a tájházban – 2024. július 22-26.

NYÁRI TÁBOR A TÁJHÁZBAN / 2024. július 22-26. Helyszín / Tóalmás, Tájház 2252 Tóalmás, Fő …

Vélemény, hozzászólás?