Tóalmás község honlapja

Tóalmás 615 éves évforduló

Községünk ebben az évben ünnepli az első okleveles előfordulásának 615. évi évfordulóját. Ebből az alkalomból kalandozzunk egy kicsit a múltban, elevenítsük fel a régi Tóalmást képekben, régi történetekben. Az évfordulóhoz kapcsolódva több pályázat lesz a gyermekeknek, kijelölésre kerül három túraútvonal, melyet a családok önállóan is végig járhatnak családi program keretében kerékpárral és gyalogosan egyaránt, hogy megismerjék településünk természeti értékeit, kincseit.

A gyermekek részére meghirdetett rajzversenyt követően kijelölésre kerültek a Szervező Bizottság által a túraútvonalak.

  1. Túra:

Kerékpártúra a hármashatárkőhöz 2021. június 04-én (pénteken) a mellékelt térkép alapján lehet tájékozódni az útvonalról. A határkőhöz 13:00 órára kell odaérni, ahol várja a túrázókat Vidra Tamás a Duna Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre, aki bemutatja a terület védett növény- és állatfajtáit.

  1. Túra:

Igény esetén szintén kerékpártúra a hármashatárkőhöz 2021. június 05-én (szombaton), amikor 14:00 órára várja a túrázókat Vidra Tamás természetvédelmi őr.

Kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a túrákon, akkor a részvételi szándékukat jelezzék a titkarsag@toalmas.hu e-mail címre a név és létszám meghatározásával, vagy 0620-289-2203 telefonszámon 2021. június 03-án 16:00 óráig, annak érdekében, hogy a természetvédelmi őrt tájékoztathassuk a várható létszámról.

  1. Túra:

Gyalogtúra a Várhegyre a Földvár maradványához 2021. június 10-én (csütörtökön). Indulás 14:00 órakor az Andrássy Kastély kapubejáratától.

A Várhegyen Lipták Tibor közművelődési referens és Szűcs-Kozma Mária könyvtáros várja az érdeklődőket, akiktől megismerhetik a Földvár lakóinak életét, életviteli szokásait, öltözködését. Német András természetvédelmi őr pedig védett növényfajokról tart tájékoztatást.

 

Kovács Magdolna
polgármester

 

Ezt olvasta már?

Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az …

Vélemény, hozzászólás?