Tóalmás község honlapja

Tóalmás 615 éves évforduló

Községünk ebben az évben ünnepli az első okleveles előfordulásának 615. évi évfordulóját. Ebből az alkalomból kalandozzunk egy kicsit a múltban, elevenítsük fel a régi Tóalmást képekben, régi történetekben. Az évfordulóhoz kapcsolódva több pályázat lesz a gyermekeknek, kijelölésre kerül három túraútvonal, melyet a családok önállóan is végig járhatnak családi program keretében kerékpárral és gyalogosan egyaránt, hogy megismerjék településünk természeti értékeit, kincseit.

A gyermekek részére meghirdetett rajzversenyt követően kijelölésre kerültek a Szervező Bizottság által a túraútvonalak.

  1. Túra:

Kerékpártúra a hármashatárkőhöz 2021. június 04-én (pénteken) a mellékelt térkép alapján lehet tájékozódni az útvonalról. A határkőhöz 13:00 órára kell odaérni, ahol várja a túrázókat Vidra Tamás a Duna Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre, aki bemutatja a terület védett növény- és állatfajtáit.

  1. Túra:

Igény esetén szintén kerékpártúra a hármashatárkőhöz 2021. június 05-én (szombaton), amikor 14:00 órára várja a túrázókat Vidra Tamás természetvédelmi őr.

Kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a túrákon, akkor a részvételi szándékukat jelezzék a titkarsag@toalmas.hu e-mail címre a név és létszám meghatározásával, vagy 0620-289-2203 telefonszámon 2021. június 03-án 16:00 óráig, annak érdekében, hogy a természetvédelmi őrt tájékoztathassuk a várható létszámról.

  1. Túra:

Gyalogtúra a Várhegyre a Földvár maradványához 2021. június 10-én (csütörtökön). Indulás 14:00 órakor az Andrássy Kastély kapubejáratától.

A Várhegyen Lipták Tibor közművelődési referens és Szűcs-Kozma Mária könyvtáros várja az érdeklődőket, akiktől megismerhetik a Földvár lakóinak életét, életviteli szokásait, öltözködését. Német András természetvédelmi őr pedig védett növényfajokról tart tájékoztatást.

 

Kovács Magdolna
polgármester

 

Ezt olvasta már?

Tóalmás község honlapja

Tájékoztató a Strand és a Kemping várható nyitásáról

Kedves Lakosaink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tóalmási strandfürdő várható nyitása: 2023. június eleje. A nyitás …

Vélemény, hozzászólás?