Újabb területet tisztítottunk meg az illegális hulladéktól. Vigyázz rá!

Kedves Lakosaink!

2021. április 9-én és 10-én Önkormányzatunk szervezésében a Duna-Ipoly Nemzeti Park közreműködésével sikerült megtisztítani a Natura 2000 természetvédelmi terület egy részét az illegálisan lerakott hulladéktól. A hulladék összegyűjtésében mindkét napon közreműködtek az Önkormányzat karbantartói csoportjának munkatársai és a közmunkások. Továbbá felkérésünkre 10-én a helyi Hajta-menti Vadásztársaság tagjai is bekapcsolódtak a terület hulladékmentesítésébe. A kézi erővel összegyűjtött hulladékot, valamint a építési törmeléket gépi erővel a helyi vállalkozók helyezték el a konténerekbe.

Az elszállításra került hulladék mennyisége 105 m3 volt. A konténerek ürítési költségét a Duna-Ipoly Nemzeti Park elnyert pályázat alapján vállalta.  

Megköszönöm minden munkatársamnak, közmunkásnak, a természetvédelmi őröknek, a vadásztársaság tagjainak és a vállalkozóknak; Kodó József, Tóth János és Urbán Ferencnek az áldozatkész, fáradtságos munkáját!

Kérem, hogy a megtisztított területet óvják, saját magunk, gyermekeink egészsége érdekében, valamint azért mert ott országosan védett állat- és növényfajok élnek, melyekről a későbbiekben részletes információt fogunk adni.

A területet használják sétára, sportolásra és a természetvédelmi értékek felfedezésére, melyhez a kialakítandó tanösvény segítséget fog majd nyújtani.  

Az illegálisan lerakott hulladékról és a később megtisztított területről készült videókat alább nézhetik meg.

 

Kovács Magdolna

polgármester

Ezt olvasta már?

Tóalmás község honlapja

Elmarad az ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. 04. 10-én, szerdán délután az ügyfélfogadás technikai okok miatt …

Vélemény, hozzászólás?