Vasúthasználati szokások felmérése – Budapest Fejlesztési Központ

Kedves Lakosaink!

A HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központtól az alábbi megkeresést kapta önkormányzatunk:

„Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS), amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének növelése az agglomerációs közlekedésben. Ebben kulcsfontosságú, hogy az elővárosok és a külső kerületek lakói sűrűbb és gyorsabb vasutat kapjanak. Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válik. Kíváncsiak vagyunk utazók véleményére is, arra, hogyan válhat jobbá, versenyképesebbé a vasút.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kutatást indított a vasúthasználati szokások felmérésére, amelynek elvégzésével a HÉTFA Kutatóintézetet bízta meg. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok közötti váltási hajlandóság felmérése.

Megbízható, a jövő alakítását megfelelően szolgáló eredmények akkor születnek, ha a budapesti várostérség minél több polgára választ ad kérdéseinkre.  

Ezért arra kérjük, ossza meg az alábbi linket a település online felületein (Facebook-oldalán, honlapján), hogy a véleményalkotás lehetősége minél többekhez eljuthasson:

hetfa.hu/ingazas

Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség, a kitöltés 15 percet vesz igénybe. 

Bármilyen további kérdésben állunk rendelkezésre, amennyiben igény merül fel, szívesen adunk tájékoztatást a helyi média képviselőinek, telefonon (+36-30-730-6668) és e-mailben (csiteandras@hetfa.hu) is!

Előre is köszönjük, hogy segíti munkánkat!

Tisztelettel üdvözli,
dr. Csite András
Ügyvezető,
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ”

 

Kérem éljenek minél többen a kérdőív kitöltésével, hogy településünk lakossága véleményét is megismerhessék.

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Sajtóközlemény zárás Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével

Tóalmás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az …

Vélemény, hozzászólás?