Tóalmás község honlapja

KEHOP-5.2.9-2016-00034 Tóalmás Község Önkormányzata

Az idei évben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Széchenyi 2020 program keretében pályázati felhívást adott ki KEHOP-5.2.9 kódszámmal – épületenergetikai felhívás a Közép-Magyarországi Régió települési önkormányzatai számára – megnevezésű projekt keretében megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására.

A Körösi Csorna Sándor Általános Iskola, az Egészségház és a Védőnői ház megfeleltek a pályázati felhívásban szereplő feltételeknek, ezért a pályázat keretein belül valósítják meg az épületek energetikai korszerűsítését. A 312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet (az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról) 1. sz. melléklete alapján a felújítások nem építési engedély kötelesek.

Az energiahatékonysági felújítások célja az épület gazdaságos üzemeltetése, energiatakarékosság. Jelen projekt során passzív energiahatékonysági beruházások (szigetelések) készülnek.
A projekt megvalósítása során a Körösi Csorna Sándor Általános Iskola,* a Művelődési ház, az Egészségház és a Védőnői szolgálat intézmények kerülnek korszerűsítésre. Az épületeken a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém hőszigetelés történik. Az Iskola, az Egészségház és a Művelődési ház intézményekben napelemes rendszer kerül kiépítésre.

Az Általános Iskolán felhasználó napelemes rendszer kivitelezését határozta el kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal rendelkező napelem modulokból. Két, különálló rendszer telepítése történik. Az 1. rendszer teljesítmény adatai: a beépített napelemek névleges villamos teljesítménye 30 kW. A beépített névleges inverter teljesítmény 30 kW. Az 2. rendszer teljesítmény adatai: a beépített napelemek névleges villamos teljesítménye 1 kW. A beépített névleges inverter teljesítmény 1,5 kW.
Az Egészségházon a beépített napelemek névleges villamos teljesítménye 10 kW. A beépített névleges inverter teljesítmény 10 kW. A Művelődési házon a tervezett beépítendő napelemek névleges villamos teljesítménye és az inverter névleges teljesítménye 5 kW. A felhasználó célja villamos energiafogyasztásának részbeni/teljes kiváltása megújuló energiaforrással működő termelő berendezéssel, illetve termelési többletének értékesítése.

A felhasználó célja villamos energiafogyasztásának részbeni/teljes kiváltása megújuló energiaforrással működő termelő berendezéssel, illetve termelési többletének értékesítése.

Ezt olvasta már?

Tóalmás község honlapja

Köszönetnyilvánítás

Kedves Helyi Választási Iroda, Választási Bizottság és Szavazatszámláló Bizottsági Tagok! A polgármester és az önkormányzati …

Vélemény, hozzászólás?