Koronavírus tájékoztató

Védekezés a jelenlegi helyzetben

Kedves Lakosaink és hétvégi ingatlan tulajdonosok!

A veszélyhelyzet továbbra is fennáll!

Kérem Önöket, hogy az előttünk álló hétvégén továbbra is tartsák be a következő szabályokat:

  • A kereskedelmi üzletek előtt és Tóalmás közterületein, kiemelten a dohányboltok, élelmiszerboltok előtt, és a szökőkút környékén TILOS a szeszes ital fogyasztása! A megszegőknek 20.000.- Ft pénzbírság szabható ki. A rendelkezés betartásához továbbra is kértem a Rendőrség hatékony ellenőrzését.
  • Az Andrássy Kastély és parkja továbbra sem látogatható!
  • Közterületen 3 főnél többen nem csoportosulhatnak!
  • A kereskedelmi egységekben és a gyógyszertárban vásárlás során szájmaszk és kesztyű használata kötelező!

Továbbra is kérem a 65 év felettieket arra, hogy ne tartózkodjanak a közterületeken, a hozzátartozóik nyújtsanak segítséget az erre vonatkozó szabályok betartásában!

Tájékoztatom lakosainkat, hogy községünkben a veszélyhelyzet elrendelése óta 3 fő rendelkezett pozitív teszttel, a mai napig 2 fő esetében a járványügyi elkülönítést feloldotta a Pest Megyei Kormányhivatal Monori Járási Hivatala. Újabb fertőzésről nincs tudomásunk.

Továbbá járványügyi megfigyelést rendeltek el 22 fő esetében, melyből 9 főnél a megfigyelés feloldásáról megérkezett a határozat, 8 fő esetében még nem, ugyanakkor az elrendelt járványügyi megfigyelés határideje, a határozat szerint, lejárt. Jelenleg 5 fő áll járványügyi megfigyelés alatt. Megbetegedésről tudomásunk nincs.

A piac működését érintő Hirdetmény továbbra is fennáll.

Vigyázzunk egymásra, családtagjainkra, hozzátartozóinkra, szomszédjainkra és tartsuk be a Kormány által bevezetett intézkedéseket, továbbá a községünket érintő kötelezéseket és javaslatokat!

Kovács Magdolna polgármester

Ezt olvasta már?

Lakossági tájékoztató a belterületi utak felújításáról

Tájékoztatjuk Kedves Lakosainkat, hogy a TOP Plusz Belterületi utak fejlesztése Tóalmáson pályázathoz tartozó eredményes közbeszerzési …

Vélemény, hozzászólás?