Lakossági tájékoztató TOP Plusz zöldítés nagygödör fejlesztése szabadidő park létesítésével

A nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése munkát eredményes közbeszerzési eljárást követően a Liget Mester Kft. nyerte el. A munkaterület átadása 2023. május 04-én megtörtént, az átadás napján a kivitelező a munkaterületre fel is vonult.  A kivitelezés vállalkozói díja bruttó 213.875.620 Ft.

2023. augusztus 06-én a felújítási munkák készültségi foka 40% volt, az alábbi munkák készültek el:

  • Terület irtása, durva tereprendezések, bontások és ezen anyagok elszállítása. A geodéta kitűzte a szabadidőparkban elkészítendő sportpályákat, utakat, járdákat, kerítéseket.
  • Elindult a gépi földmunkák a meglévő zöldterületek kiegyenlítése, altalaj durva tereprendezése és hozzá a murva terítések. A sportpályák és a járdák szegélykövezése és betonozása munkák, illetve térkőburkolatok.
  • A sportpályáknál a terület vízelvezetése, kavicságyterítések és a hozzátartozó kerítés elemek tartó oszlopai.
  • Vízbekötés előkészítés a vízakna kiépítése és a területen a földben a vízelvezetési csövek lefektetése a létesítendő ívókúthoz elkészültek, illetve a locsoló rendszer alapvezetékei is elkészültek.
  • Külső tereprendezések a parkolóhoz kapcsolódó tömörítések.

Az elmúlt két hétben lassítás kellett eszközölni a kivitelezési munkában, mivel a pumpapálya közbeszerzési eljárás eredményhirdetése nem történt meg. A pumpapálya a szabadidő park közepén lesz kialakítva és a körülötte lévő egyéb munkák amennyiben elkészülnek a pumpapálya kivitelezésekor tönkre mennének.

Ezt olvasta már?

További utak újulnak meg településünkön

Örömmel tájékoztatom Kedves Lakosainkat, hogy a képviselő-testület döntése alapján „Belterületi közutak fejlesztése” felhívásra benyújtott TOP …

Vélemény, hozzászólás?