Tájékoztatás a beruházások állásáról

Kedves Lakosaink!

Tájékoztatom önöket, hogy jelenleg községünkben a Képviselő-testület döntése és az elnyert támogatások alapján 8 helyszínen folyik beruházás, melyek az alábbiak:

 1. TOP Plusz 1.2.1-21-PT1-2022-00053 Nagygödör zöld infrastruktúra fejlesztése szabadidőpark létesítésével
 • 1. rész Rekreációs park

A nagygödör szabadidőpark készültsége jelenleg 75%-os. A sportpályák és járdák gumiburkolatai elkészültek. Megépítésre került a kosárlabda és strandröplabda pálya labdafogóhálói a bejárati kapukkal együtt, valamint a kutyafuttatóhoz tartozó kerítés. Telepítették a fitness gépeket és egyéb berendezéseket. Megtörtént a napelemes kandeláberek elhelyezése. Megtörtént a vízakna kiépítése és a területen a földben a vízelvezetési csövek lefektetése a létesítésre kerülendő ivókúthoz és kerticsapokhoz. Elkészült a locsolórendszer alapvezetékei is. A külső parkolóhoz a tereprendezések, tömörítések megtörténtek.

 • 2. rész Pumpapálya

Megkezdődött a pumpapálya megépítése tereprendezési munkákkal, a kialakításhoz szükséges anyagok folyamatos kiszállításával. A készültségi fok jelenleg 20%-os. Elkezdődött a pumpapálya kialakítása.

 1. TOP Plusz 2.1.1-21-PT1-2022-00008 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
 • Művelődési Ház

A művelődési Ház energetikai felújítása készültségi foka 60%. Az új fűtési hálózat alapvezetékelése és a radiátorok felszerelése elkészült. A radiátorok mögötti vakolat és a festés, javítás megtörtént. A két új gázkazán és két hőszivattyú beltéri egységei felszerelésre kerültek. Az akadálymentesített mosdó kialakításával a falbontás megtörtént, és a fűtési és vízvezetékrendszer kiépítése van folyamatban.

 • Védőnői Szolgálat

A felújítás készültségi foka 65%. Elkészült az új fűtési hálózat alapvezetékelése, a kondenzációs kazán és a radiátorok felszerelésre kerültek. Kialakították az új akadálymentesített mosdót. Az előtér padozat elbontása megvalósult. Az akadálymentesített parkoló és rámpa 60%-ban elkészült. Megtörtént a kazán cseppvíz kiépítése. A szolgálati wc bontási munkák megtörténtek, elhelyezésre kerültek a szennyvíz, víz alapvezetékek. Megtörtént a falburkolat javítása., elkészült a váróban az aljzatbeton.

 • Családsegítő Szolgálat

A családsegítő szolgálat (Segítő Kéz Szociális Központ) készültségi foka 5%. Megtörtént a padozat és az előtér válaszfal, valamint az akadálymentes mosdó épületgépészeti vezetékek bontása.

 • Szálláshely

A kemping mellett működő kőépületben található ifjúsági szállás készültségi foka 50%. Megvalósult a fűtési rendszer csövezése, a radiátorok felszerelése és a kazánházi munkák. Leválasztásra került az akadálymentesített mosdó. Elkészültek a válaszfalak és a gépészeti alapvezetékek. Az épület homlokzati hőszigetelése 95%-os készültségi fokban van.

 1. TOP Plusz 1.2.3-21-PT1-2022-00054 Belterületi utak fejlesztése Tóalmáson
 • Rákóczi utca Árpád utca útfelújítás keretében akadálymentes járda felújítása folyamatban van. A kivitelező a régi járdát elbontotta, kialakította az építendő járdatükröt, megtörtént a járda alapozása és kertiszegély kiépítése, elkészült a betonalap és jelenleg a térkövezés folyik. A padka szedése megtörtént, megkezdték az útszegély alap kiásását.
 • Kossuth Lajos utca Béke út és Fő út közötti szakaszának felújítása még nem kezdődött meg.

Kovács Magdolna
Polgármester

Ezt olvasta már?

További utak újulnak meg településünkön

Örömmel tájékoztatom Kedves Lakosainkat, hogy a képviselő-testület döntése alapján „Belterületi közutak fejlesztése” felhívásra benyújtott TOP …

Vélemény, hozzászólás?