Szavazz a Tápió Énekegyüttes Tóalmási Népdalaira

Kedves Lakosaink!

A Tápió Énekegyüttes Tóalmási népdalokkal elindult egy nagy nemzetközi versenyen.

Az együttes 2019-ben alakult meg azzal a céllal, hogy szűkebb hazájukat, a Pest megyében található Tápió mentét, annak népdalkincseit népszerűsítsék. Czira Sára Farmos (rendszeresen fellép tóalmási rendezvényeken), Mázás Jázmin Sülysáp, Sass Éva pedig Tápiószele hírnevét viszi, mint a települések lakosai, énekegyüttesként pedig a Tápió mente, annak valamennyi településének hírnevét öregbítik határainkon innen és túl.

A most bemutatásra kerülő videófelvétel 2019. szeptemberében készült a Hévízgyörki Értékek Napján. A Tápió Énekegyüttes már hazai és nemzetközi elismerésekkel, eredményekkel is büszkélkedhet: 2019 augusztusában a X. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórustalálkozón arany diplomát és hozzá járó serleget vehetett át, 2020-ban pedig a KÓTA által szervezett Aranypacsirta Népzenei Versenyen Arany minősítést kapott a térségi szintű megmérettetésen.

Jelenleg a Sopravista International Festivals által szervezett International Online Contest „Future Stars” megmérettetésén vannak a lányok virtuálisan, az olaszországi Riccione városban, San Marino mellett. Nagyon várjuk a végeredményt, hiszen közel 150 produkció közül választja ki a nemzetközi zsűri a legjobbakat. Indonéziától Portugáliáig, Hong Kongtól az Amerikai Egyesült Államokig, Kazahsztántól Máltáig számtalan fantasztikus produkció került benevezésre Európából, Ázsiából, illetve Észak-Amerikából. Valamennyi produkciót meg lehet tekinteni az alábbi linken, ahol április 13-ig lehet szavazni (azaz holnapig), egy személy napi 5 szavazat leadásával a legjobbnak ítélt fellépő(k)re, de akár egy jelölt is megkaphatja az 5 szavazatot.

Én a Tápió Énekegyüttesre szavaztam! A szavazófelület itt érhető el (az énekegyüttes a vége felé található):

https://www.festival-contest.com/contest/future-stars-3/

Mivel holnap lejár a szavazási határidő, kérem a tóalmási népzenét kedvelő lakosainkat támogassák a fiatalokat szavazatukkal, hiszen Tóalmási népdalokkal indultak el a versenyzők ezen a megmérettetésen, amely megtiszteltetés mindannyiunk számára.

Eredményhirdetés április 15-én! Addig is jó zenehallgatást kívánok a mellékelt videóval, ami egyben a tisztelt zsűri részére is megküldésre került.

 

Az együttműködést köszönöm!

Kovács Magdolna
polgármester

Ezt olvasta már?

Az Év Könyve Jelölés 2. forduló

Örömmel tájékoztatjuk kedves lakosainkat, hogy alkotóink, Pásztor János és Radics Renáta könyveit, több mint 700 …

Vélemény, hozzászólás?